Átadás dátuma: 2023.08.01.

62 m2

Böször-
ményi út

Budapest frekventált budai részén a XII. kerületben található ez a Böszörményi úti ingatlan. Egy hölgy keresett meg minket, hogy az édesanyja után megörökölt lakást alakítsuk át számára. Konkrét elképzelésekkel érkezett, így a színeket és a stílust meghatározta előre, azonban a praktikus kialakításokat és a térszervezést ránk bízta. A Flamingo Interiors csapata kivitelezéssel is foglalkozik, ami ebben az esetben a hölgy beköltözését is megkönnyíti, hiszen a tervek után az átalakítási munkálatokkal folytatjuk, hogy időben átköltözhessen a tulajdonos.

KIHÍVÁS

A belsőépítész tervek, akkor tudnak nagyon sokat segíteni, ha már a munkafolyamatok előtt közösen gondolkozik velünk az ügyfél és a fontosabb részeket előre megtervezhetjük. A tulajdonos hölgy számára fontos volt, hogy az örökölt lakberendezési tárgyak betervezésre kerüljenek. Fontos volt, hogy ezek a tárgyak megfelelően illeszkedjenek a térbe és a tervezett modern glamour stílus is érvényesüljön. A kihívást a konyha kialakítása jelentette, amit egybe nyitottunk a nappalival, így egy L alakú pult kialakításával érhettük el azt, hogy a konyha/étkező rész a nappali része lehessen.

A koncepció

Összességében a tervezéskor, a legfontosabb szempont a konyha megfelelő kialakítása volt. Az ablak mellett egy keskeny alsószekrény kapott helyet, ami így egy kávézó sarok szerepét tökéletesen betölti. Ezt követően két magas szekrény található, ahol a hűtő és a sütő/mikró háztartási gépeit építettük be. Mellette a főzőlap és egy sarokelem áll, amiből a térbe nyúló pult szakasz következik. Ezen a szakaszon van a mosogatógép és a mosogató is elhelyezve. A pult előtt pedig egy 4 fős étkezőasztal. A bejárat melletti konyhafalat nem teljesen szüntettük meg, hogy a bejáratnál legyen felület az előszobában, ezért a konyha ablak másik oldalán lévő falszakasz is kapott egy keskeny szekrénysort. A konyha és az étkező rész nagyobb helyet foglal el, így a nappalinak kicsit kisebb rész jutott, de így is sikerült kialakítani Ikea bútorokkal Tv szekrényt elegendő tároló felülettel, valamint üveges szekrényt, ahol megjelenhetnek azok a tárgyak, ami a családi örökség része. A hálószoba megközelíthető a közlekedő folyosóról és a nappaliból is. A hálószobába is kihasználtunk minden felületet, ezért oda is terveztünk gardróbszekrényt, ami a tulajdonos számára elegendő tároló helyet biztosít.A közlekedő folyosón található egy nagy beépített szekrény, ami megmarad, de egy új elemekből álló egyedi szekrényre cseréljük.


Konyha

A konyhát L alakban rendeztük el a térben. Ez lehetővé tette a térbe fordított pult kialakítását és egyúttal térelválasztóként is funkcionál. A bútorfrontok Egger bútorlapból készültek. Két színt választottunk, hogy a felső és az alsószekrények kicsit elkülönüljenek egymástól. Az egyik az Egger Crema Beige, a másik az Egger Sand Beige, amit a bútor Viefe Vann típusú fogantyúival díszítünk és így megcsillan egy kis glamouros stílus is a natúr színeken. A kávéfőző rész fölé egy nyitott polcos elemet terveztünk, amivel így egy kicsit nyitottabb, szellősebb érzetet nyerhetünk. A konyhafal burkolata Marazzi Lume Off White csempe. Ez izgalmas textúrát ad a beige bútorlap mellett. Munkapultnak egy világosabb fahatást választottunk, az Egger White Halifax Oak típust . A lámpatestek megjelenése pedig eleganciát, luxust és egyediséget kölcsönöz.


Nappali

A nappali rész közvetlenül a konyha mellett helyezkedik el. Az étkezőasztal mellett. Kisebb méretű ülőgarnitúrát terveztünk, ami a térbe jól passzol. A kanapé kihúzható 3 férőhelyes, aminek a kék színe és a velvet textil igazán glamouros hatást vált ki. A kanapé felett a falra különleges, családi ereklye került. Az erkélyajtón és ablakokon végig textilfüggönyt terveztünk, ami kellően elegáns a térben.


Hálószoba

A hálószoba stílusa követi a glamouros vonalat, de a falon megjelennek az erősebb színek és az izgalmas tapéta kombinációja. A kék és az arany színvilág itt is folytatódik. Az ágy velvet anyagból, a lámpák pedig aranyozott hatással kellő luxust varázsolnak a térbe.


Lapozható képgaléria

MEGTERVEZZÜK OTTHONÁT?

Ha fontos Önnek, hogy új otthona belsőépítészeti kialakítását és lakberendezését olyan csapatra bízza, akik olyan gondossággal végzik munkájukat, mintha maguknak készítenék, akkor bátran keressen bennünket, egyeztessünk álmairól és terveiről.