Átadás dátuma: 2023.01.25

58 m2

ARADI U.

Külföldi befektető üzletember megbízására készítettünk az Aradi utcában egy új építésű lakás belső design tervezést. Az ingatlan kiadásra kerül harmadik személy számára, ezért neutrális, mégis stílusos design megalkotása volt a cél, minőségi és időt álló anyagokból.

KIHÍVÁS

Kis alapterületű lakásból egy igazán szellős teret kellett varázsolnunk, praktikus beépített tárolóegységekkel. A tulajdonos kérésére falakat bontottunk és mozgattunk, amihez szükségünk volt egy statikus segítségére. A lakásban a konyha kapta a legnagyobb teret konyhaszigettel kiegészítve. Két wc került kialakításra, az egyik egy külön helyiségben, a másik a fürdőszobában, ahol komoly térszervezést követően zuhanyzó és kád is bekerült.

A koncepció

Letisztult, modern, minimalista stílusú lakás, melynek színvilága széles körben elterjedt, így rendkívül jó áron kerülhet kiadásra az ingatlan. Beépített bútorokkal, rengeteg tárolóhelyet sikerült kialakítani. Az amerikai konyhás nappali egy óriási konyhaszigetet is kapott, ezáltal ennek a térnek a mérete is növekedett. Tágas, légies tér alakult ki, amit a tetőablakokon beszűrődő fényáradat tette tökéletessé. Különleges tapétaajtókkal tettük letisztultabbá az egységet, hiszen egy síkba olvadnak a falburkolattal, így szinte láthatatlanná válnak, mégis mindent elnyelnek. Különleges, asztalos által gyártott fali panellel melegebb, tónusosabb hatást értünk el. A falak hosszanti csíkozottsága, vagy éppen keresztirányú vízszintes mintázata erős befolyással van optikailag a térhatásra. A finom, természet ihlette burkolatok, a nemes, minőségi anyagok és az izgalmas mintavariációkkal nemcsak látványossá, hanem időtlenné is tehető a tér.  A fürdő különlegessége a színekben és a ma különösen divatos fekete szaniterekben rejlik, ezenkívül a külön zuhanyzó, kád is luxus érzést eredményezett, mely csak megnövelte az ingatlan értékét. A hálószobában rejtett tapéta ajtókkal és beépített bútorokkal optikailag növeltük, egységesítettük a helyiséget.

hálószoba

A hálószobáról készült egy módosított látványterv is, mert a tulajdonos szeretett volna egy impozánsabb tapétát és több tárolóhelyet az ablak alá. A ferde tető síknak köszönhetően igazi fényáradat szűrődik be, ami a letisztult teret légiessé teszi. A hátfalat Orac díszlécekkel tettük még izgalmasabbá. Természet ihlette színekkel a minimalista környezetben is otthonos hatást értünk el. A kényelemről egy párnázott háttámlájú mesésen puha ágy gondoskodik, melyet az olasz Samoa kollekciójából választottunk ki. Különlegessége, hogy a huzat teljesen testreszabható, anyagában és színeiben is választható. A luxus és a kényelem tökéletes keveréke a hozzá választott memóriahabos matrac, mely masszázs funkcióval van ellátva. A falra szerelt éjjeliszekrények nemcsak stílusosan modernek, de könnyedségükkel magával ragadnak.

nappali

A nappali a konyha miatt egy kissé leszűkült ez mégsem szembetűnő a nyitott terek, praktikus bútorok és megoldások miatt. A beépített Eclisse márkájú tokborítás nélküli tapétaajtóktól egybefüggőnek hat a szoba. Apró megoldásokkal optikai csalást érhetünk el és kis helyiségekből is kihozhatjuk a maximumot, éterivé varázsolva a tereket. A Tv mögötti egyedi, asztalos által elkészített fali panel, természetes színeivel letisztult otthonos hatást kölcsönöz, megtörve, mégis kiegészítve a minimalista dízájnt. Kiegészítőkkel csempésztünk egy kis üdítő színvilágot a helyiségbe. A falon kívüli spot lámpák esztétikus és diszkrét megjelenésükkel rendkívül jól mutatnak ebben a modern környezetben. A praktikumról a Samoa Divani testreszabható kanapé gondoskodik, hiszen az ülőfelülete kihúzható és a támlák variálhatóak, így a sorozatnézés egy fáradt munkanap után igazi luxusérzést kelt. A nappali és a konyha az egybenyitott tereknek köszönhetően válhatott a lakás középpontjává, ami azt eredményezte, hogy az előszoba eggyé vált a helyiséggel. Rengeteg plusz tárolót kapott és az acél fafurnér borítású bejárati ajtó nyitási irányát is megváltoztattuk, hogy a kényelmet helyezzük előtérbe. Térelválasztóval különítettük el a konyhától. Led világítású tükörrel és divatos fekete kilincsekkel fokoztuk a modern stílusvilágot.

KONYHA

A konyha kihívást jelentett, mert az elképzelés szerint, egy teljes falszakaszra kellett terveznünk az egysoros elrendezésű bútort és a konyhaszigetnek is teret kellett biztosítanunk. A felosztás miatt két látványterv is készült, az egyiken látható, hogy megnöveltük a konyhát és a ferde tetőnél a stílusos hatás érdekében polcok kerültek be, a másikon pedig egy dekoratív tapétával és falpanellel egészítettük ki a dízájnt. A konyha egyik fő elemévé vált az Elica páraelszívó is. A Dekton hőálló munkalapok nemcsak gyönyörűek és elegánsak, de kompatibilisek minden konyhatípussal és belsőépítészeti stílussal. A fekete csaptelepeknek köszönhetően modern mégis letisztult hatást értünk el. A tér üde színfoltja a narancssárga bárszék. A mangófából készült kerek étkezőasztal remek választás egy korszerű, fiatalos enteriőrbe, kisebb méretének köszönhetően egy apró étkezőben is elfér.

fürdőszoba

A fürdőszobáról két látványterv készült, hogy lehetősége legyen a tulajdonosnak mindkét színvilággal megismerkedni és beleképzelnie magát az enteriőrbe. Nagyméretű Marazzi 120×120-as terazzo burkolólapokkal különleges hatást értünk el, mely kissé a falra is felfut. Ennek köszönhetően növelte a teret, lehetővé téve az optikai csalást. A Flaminia szaniterek és a matt fekete csaptelepek stílusos megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának. A bútorok egyedileg, asztalos által gyártott kiváló minőségűek, melyeknek nemcsak jó a páratűrő képessége, de rendkívül tartós és mutatós. A fürdőszoba tervezésekor kihívást jelentett, hogy a tulajdonos szeretett volna kádat és zuhanyzót is, ezért szükséges volt plusz teret nyernünk a mellette lévő hálószobából, hogy ez megvalósulhasson.

LAPOZHATÓ KÉPGALÉRIA

MEGTERVEZZÜK OTTHONÁT?

Ha fontos Önnek, hogy új otthona belsőépítészeti kialakítását és lakberendezését olyan csapatra bízza, akik olyan gondossággal végzik munkájukat, mintha maguknak készítenék, akkor bátran keressen bennünket, egyeztessünk álmairól és terveiről.