Átadás dátuma: 2023.03.25

45 m2

Kőfaragó Utca

A kis alapterületű lakást, belsőépítészeink, egy egyetemista fiú számára tervezték meg. A fiú édesanyja kereste meg a Flamingo Interiors csapatát és kérte segítségünket az újépítésű lakás áttervezésében, ahova később fia a párjával költözik majd be.

A látványtervek alapján teljes kivitelezés is készült. A felújított lakás képeiért kattintson ide:

Ajánljuk figyelmébe a felújított lakásról készült bemutató videónkat:

KIHÍVÁS

A belsőépítészeti tervezés során, a legnagyobb kihívást a hálószoba és az elegendő tárlófelület kialakítása okozta. Ferdén és félig leválasztott hálófülkéből kellett úgy átvariálnunk a teret, hogy kapjunk egy külön álló, kisebb hálófülkét. A konyhabútor összeállítása is különböző, egymáshoz nem illő elemekből tevődött össze. Korábban, funkciójában használhatatlan részeket raktak egymás mellé, ami kényelmetlen a mindennapokban és nem túl praktikus a használat során. Enteriőrtervező szakembereink megálmodták és megvalósították az itt látható terveket, hogy adott legyen egy otthonos hálószoba és a mindennapokban is könnyen használható modern konyhabútor.

Belsőépítész projekt

A koncepció

Ennél a projektnél a modern, letisztult stílus volt a fő irányvonal, egy csipetnyi luxussal, ami az anyagokban és az egyedi tervezésű bútorokban jelenik meg leginkább. Lakberendezőink tervei alapján valósulhatott meg, hogy már a bejáratnál érezhető az elegancia és a modern stílus. Minden falfelületet kihasználva magas minőségű bútorlapból egyedi beépített bútorok teszik látványossá ezt a részt. Az amerikai konyhás nappaliban jól elhatárolódnak a funkciók. A konyhabútor kellően tágas felületet nyújt a mindennapi élethez. A prémium perfectsense matt bútorlap pedig a luxus hatásról gondoskodik. A konyha ékét képezi a munkalap, ami a Technistone Dekton termékcsaládja. Ez az anyag gondoskodik arról, hogy a kivitelezést követően élmény legyen a főzés a konyhában. A konyhafalra és a nappali hátfalára is a premium olasz minőségű Marazzi hidegburkolat került. A kényelmes, légies és elegáns hatást pedig az egyedi térelválasztóval értük el. Szeretünk a Kaindl gyártóval együttműködve dolgozni, mert sosem csalódunk a végeredményben és a minőségben. A Kaindl bútorlapból kialakított térelválasztó különlegessége, hogy forgatható, tehát teljesen zárt falszakaszt kaphatunk, ha elfordítjuk a lamellákat.

hálószoba

A rendkívül szűkös lehetőségek miatt, a hálószobába 8,5 m2 lett összesen. A Flamingo Interiors lakberendezői és tervezői szerették volna, hogy ettől függetlenül a hálószoba maradjon kellően légies. Ezt a forgatható lamellás térelválasztóval oldattuk meg. A kétszemélyes franciaágy fölé faltól-falig zárható polcos szekrényt raktunk, ami segíti a tárolási lehetőségeket. A meleg és otthonos hatás érdekében az ágy mögé egy Casadeco tapétát választottunk, ami izgalmas, mégis visszafogottan elegáns. Ahol a lamellás térelválasztó és a fal találkozik a hálószobában, találtunk egy kisebb kihasználatlan teret, ezért ide szintén betervezhettünk egy ruhásszekrényt.


nappali

A nappali falszakasza sem zár be derékszöget, ezért arra a részre is egyedi, asztalos által gyártott bútorokat terveztünk, így egy apró home office sarkot is kialakíthattunk ugyanabból a bútorlapból az egyetemista fiúnak. A teljes falszakaszon Egger PerfectSense bútorlapból készült el minden szekrény.

A középpontban egy olasz minőségű kihúzható Samoa divani kanapé kapott helyet. Ez határolja el a konyhát a nappalitól. A kanapé ággyá alakítható, lehetőséget adva így a vendégek fogadására. A tv mögötti falszakaszon újra megjelenik a lamella, ami abból a Kaindl anyagból készült el, mint a térelválasztó. A bronz falpanel pedig kettéválasztja a hidegburkolatot a lamelláktól, ezzel belsőépítészeink egy kis glamouros stílust csempészhettek a térbe.


KONYHA

A konyha eredeti helyét nem módosítottuk, csak kibővítettük. Az L alakú bútor hosszabbik oldala majdnem 5 méter hosszú falszakaszon valósulhatott meg. A mosogatógép, hűtő, magaszekrénybe épített sütő/mikró mellett a mosógép is betervezésre került. A konyhafalra ugyanaz a Marazzi márványozott óriás lap került, mint a Tv mögötti falszakaszra, így stílusában és színében sem tér el egymástól a két anyag. A magaszekrénybe épített sütő/mikró egy kicsit megtöri az egységes felületet, amivel elérhettük, hogy a mosógép a konyhától mégis szeparáltan működjön. A Technistone által gyártott Dekton típusú hőálló munkalapok gyönyörűek és elegánsak. Színválasztékának köszönhetően alkalmazható minden konyhatípusnál és belsőépítészeti stílusnál. A bronz csaptelepekkel ugyancsak megcsillanhat a glamouros hatás.


LAPOZHATÓ KÉPGALÉRIA

MEGTERVEZZÜK OTTHONÁT?

Ha fontos Önnek, hogy új otthona belsőépítészeti kialakítását és lakberendezését olyan csapatra bízza, akik olyan gondossággal végzik munkájukat, mintha maguknak készítenék, akkor bátran keressen bennünket, egyeztessünk álmairól és terveiről.