Átadás dátuma: 2023.04.25

34 m2

munkácsy utca

Budapest agglomerációjába található ez a ház, aminek a nappali és konyha részét tervezte meg a Flamingo Interiors . Ez az ingatlan egy újépítésű projekt, aminek csak ezt az életterét kellet úgy megálmodnunk, hogy a meglévő kivitelezéssel összhangban legyen. Belsőépítész csapatunkat akkor kérték fel a feladatra, amikor már az elektromos kiállások kiépítése megtörtént és a főbb kiállások is a helyükre kerültek. Ehhez kellett szorosan igazodni a térszervezéskor. Egy házaspár költözik be a házba úgy, hogy számukra ez lesz a legfontosabb helyszín, ahol szeretnék vendégül látni gyermekeiket és az idejük nagy részét is itt töltik majd.

KIHÍVÁS

Belsőépítész tervezése, akkor tud nagyon sokat segíteni a tulajdonosoknak, ha már a munkafolyamatok előtt közösen gondolkoznak a fontosabb pontokon. Ezért itt a kihívást igazából ez jelentette számunkra, hiszen az elektromos kiállások helye már adott volt, így ehhez igazodva kellett tervezni mindent. Mindig könnyebb feladatunk van, amikor ezek előtt bíznak meg minket a tervezési feladatokkal. Hiszen fontos kiemelni, hogy a legpontosabb belsőépítészeti tervek akkor születnek, ha először az adott bútor helyzetét pozícionáljuk be és ahhoz igazítjuk a kiállásokat és lámpatesteket. A végeredmény így is önmagáért beszél, hiszen sikerült elérnünk az ügyfél igényeihez legjobban igazodó lakberendezési stílust.

A koncepció

A lakást, a modern, letisztult stílus jellemzi, melynek színvilága a fehér, szürke, bézs és a fekete kombinációja. A konyhabútor magafényű csillogást kapott az Egger PerfectSense bútorlapjaival, ezért a natúr hatás helyett az elegancia jelenik meg. A magafényű megoldást érdemes megtörni a természetesebb felületekkel, ezért a munkalapnál, a tölgy színével lágyítottunk a hideg érzeten, szintén az Egger termékcsaládból választva. A konyha U alakban lett kialakítva, mert a tulajdonosok szerettek volna egy reggeliző pultot használni, ami közvetlenül a konyhával kapcsolódik össze. A nagy ablakoknak köszönhetően, a természetes fény világossá és átláthatóvá teszi a teret. A pult mellett egy nappali ülőgarnitúrával folytatódik a tér, amivel szemben a falon kapott helyet a tv. Mögötte a falon beton hatású szürke premium lamella fút végig. Mivel kevés tárolási lehetőség van a nappaliban, ezért a tv alá, erre alkalmas szekrényeket terveztünk, ami elnyeli a felhalmozott tárgyakat. Padlótól a mennyezetig két nagy ablak van L alakban a nappaliban, amihez igazodva egy kör alakú étkezőasztalt választottunk 4 db étkezőszékkel. A kis alapterület ellenére kiválóan elhatárolódnak a funkciójukban különálló részek, viszont praktikus és stílusos megoldásokat alakítottunk ki.


Konyha

Ebbe a térbe U alakban elrendezett konyhát alakítottunk ki. Az U alakra formált bútor térelválasztóként is remekül funkcionál. A nappali és a konyha közötti rész lett a térelválasztásra alkalmas bárpult, ami két fő számára ideális reggelizésre vagy akár főzés közben a vendégeknek nyújt lehetőséget arra, hogy részt vehessen a munkafolyamatban. Praktikus megoldás, hiszen pontos tervezést követően itt lehetnek a legrövidebb utak az egyes munkafolyamatok között a konyhában.


nappali

A nappali és étkező rész közvetlenül a konyha mellett helyezkedik el. Az étkezőasztal és a konyha közé illesztettük be a kisebb méretű ülőgarnitúrát, hogy a meglévő tv falfelülettel szembe kerüljön és elkerüljük a túlzsúfoltság érzését is azzal, hogy megtörjük az egységet. A kanapé egyenes 3 férőhelyes olasz design, amit a magas minőségű textil anyaggal tettünk egyedivé. Az étkezőasztal a székekkel, egy francia design bútor, ami

LAPOZHATÓ KÉPGALÉRIA

MEGTERVEZZÜK OTTHONÁT?

Ha fontos Önnek, hogy új otthona belsőépítészeti kialakítását és lakberendezését olyan csapatra bízza, akik olyan gondossággal végzik munkájukat, mintha maguknak készítenék, akkor bátran keressen bennünket, egyeztessünk álmairól és terveiről.