Átadás dátuma: 2023.05.25

39 m2

Árpád fejedelem útja

Budapesten a III. kerületben található az ingatlan, aminek a teljeskörű átalakításával bíztak meg minket. A lakás 1 szoba, nappali-konyha, előtér és fürdőből áll. Az ügyfelünk, egy fiatal sportoló fiú, aki ezt a felosztást szerette volna saját részére megvalósítani. A térelosztás nem volt a legegyszerűbb feladat, mert nagyon sok beugró, nem mozgatható falszakasz van. Szerettünk volna a lehető legoptimálisabb térelosztást biztosítani, hogy otthonosan érezze magát a felújított ingatlanban. A belsőépítész terveinket praktikus, stílusos és férfias designhoz igazítottuk.

KIHÍVÁS

A belsőépítész tervek, akkor tudnak nagyon sokat segíteni a tulajdonosoknak, ha már a munkafolyamatok előtt közösen gondolkoznak velünk és a fontosabb részeket előre megterveztetik. Ezért örültünk nagyon, hogy ebben az esetben, időben kerestek fel bennünket és sikerült már az előzetes terveket is az igényekre szabni. Kisebb kihívást jelentett a hálószoba kialakítása, mert néhány beugró falszakasz nehezítette a kényelmes és praktikus elrendezést.

A koncepció

Összességében a tervezéskor a legfontosabb szempont a külön hálószoba megfelelő kialakítása volt. Egy franciaágy és némi pakoló felület mellett másra nincs lehetőség ebben a térben. Ezért az előtérben kapott helyett egy teljes falszakaszon a tárolásra leginkább alkalmas beépített szekrény, aminek az ajtaja tükörüveg, így az optikai nagyítást is elértük. Az egész lakás térelosztása kisebb helységekre bontotta az ingatlant, ezért mindenhol igyekeztünk olyan burkolatot és anyagot használni, ami tágítja a teret és tágasabb érzést kelt. A konyha stílusában férfias, de törekedtünk arra, hogy megjelenjenek a markánsabb, élénkebb színek is a térben. A bejáratnál az előszoba egy letisztultabb vonalat követ, majd ahogy haladunk a lakásban, egyre merészebb design és színvilág köszön vissza ránk.


Konyha

A konyhát U alakban rendeztük el a térben. Ez lehetővé tette a bárpult/étkezőpult kialakítását és egyúttal térelválasztóként is funkcionál. A bútorfrontok sötét, Ikea Nickebo típusúak. A kávéfőző rész fölé pedig egy nyitott polcos elemet terveztünk, ami szintén Ikea termék. A konyhafal burkolata Marazzi Lume csempe, ami gyönyörűen kiemelkedik a sötét bútorlap mellett. Munkapultnak is egy világosabb opciót választottunk, így az előszoba padló színvilága visszaköszön ezen a felületen. A lámpatestek megjelenése luxust és egyediséget kölcsönöz.


Nappali

A nappali rész közvetlenül a konyha mellett helyezkedik el. Az étkezőpult mellé illesztettük be a kisebb méretű Ikea ülőgarnitúrát, hogy azzal a falfelülettel szembe kerüljön, ahol a tv kapott helyet. A kanapé L alakú, kihúzható 3 férőhelyes, aminek a színe jól harmonizál a konyha falburkolat színével. Kihívást jelentett ilyen kis alapterületre minden funkciót besűríteni, de a tulajdonos kimondottan szeret vendégeket fogadni, ezért fontos szempont volt, hogy helyet kapjon ebben a térben egy társalgó rész is.


Előtér

Az előtér burkolata egy igazán közkedvelt terazzo burkolat, ami játékossága mellett, modern és letisztult hatást kölcsönöz. A lámpáknál szerettük volna a sötétebb színt is megjeleníteni, ami később dominánsabb lesz a többi élettérben. Igazán szerethető manapság az OracDecor falpanelek megjelenése az otthonokban. Különleges, egyedi és látványos falfelületet kaphatunk így az előszobában. Ezt akár egy ülőpaddal vagy rászerelt polcokkal egészíthetjük ki.


Hálószoba

A hálószoba stílusa követi a férfias vonalat, de a falon megjelennek a színek, hogy egy kis játékosságot kapjon a kis tér. A két szín elválasztásaként orac decor díszlécet használunk. Az ágy egy Samoa – Bside Samoa egyedi ágy, amivel sikerült egy kis luxust is belecsempészni a designba. Az éjjeliszekrény és a komód egy elegáns magas minőségű francia bútor.


Fürdőszoba

Nagyon kedveljük a marazzi burkolatokat, amit előszeretettel tervezünk be szinte minden projektünkbe. A fürdőszoba alapterülete is pici, de a többféle szín megjelenése a térben elhatárolja a funkciókat egymástól. Az erős, domináns színek mellé egy hasonlóan markáns és karakteres bútorlapot választottunk. A fürdőszoba zuhanyfal kerete fekete, ami kontúrozza a vonalait. A mosdókagyló tükör led fénye miatt már további lámpatestet mellé nem kellett bevonnunk, így elekrülhettük a túlzsúfoltság érzését.

Lapozható képgaléria

MEGTERVEZZÜK OTTHONÁT?

Ha fontos Önnek, hogy új otthona belsőépítészeti kialakítását és lakberendezését olyan csapatra bízza, akik olyan gondossággal végzik munkájukat, mintha maguknak készítenék, akkor bátran keressen bennünket, egyeztessünk álmairól és terveiről.