Minden étkezés egy ünnep

Nem csak belsőépítészeti megoldásokat mutatunk, hanem szeretnénk a lakberendezésben is inspirációt adni, hiszen a kettő gyönyörűen kiegészíti egymást.
Olaszországban úgy tartják, hogy az étkezés nem csak szükséglet, hanem értéket, kapcsolatokat, érzéseket teremt. Minden amit megeszünk, minket alkot, a körülményeivel együtt. Minden étkezés egy ünnep, egy hangulatos asztal teríték segítségünkre lesz érzékeink aktiválásában és megteremti a megfelelő atmoszférát az étkezés élményéhez. Az asztal dekorációja lehetővé teszi, hogy a vendégek kényelmesen és jó hangulatban élvezhessék az ételt.
A következőkben bemutatunk néhány ötletet, amelyek különböző stílusokat céloznak meg. Legyen szó a kék szín szerelmeseiről, a natúr vonal kedvelőiről vagy akár a minimalista fekete rajongóiról, mindenkinek megtalálható a megfelelő teríték. A hangulat megteremtéséhez válasszunk gazdag és elegáns terítéket. Használjunk díszes szalvétákat, terítőt és teríték tartókat, amelyek feldobják az asztalt.


Kék szín szerelmeseinek

A nyugalom és a frissesség érzetét kelti. Válasszunk kék színű terítőt vagy szalvétákat, amelyek kellemes és nyugtató hangulatot teremtenek az asztalon. Kiegészíthetjük a terítéket fehér porcelánokkal és elegáns kék poharakkal, üvegekkel, hogy a színek harmóniája domináljon. Gyertyákkal melegséget hozhatunk és meghitt hangulatot teremthetünk a vacsorához. Növényekkel díszítve vidám végeredményt érhetünk el, nem beszélve a mennyei illatról.








Lakberendezési és belsőépítészeti megoldások

A Natúr lakberendezési stílus kedvelőinek

Letisztult és természetes megközelítés az asztalterítésben. Használjunk természetes színekben pompázó terítőt és szalvétákat, például bézs, barna vagy sárga árnyalatokat. Fa vagy bambusz tartók és tálak tökéletesen kiegészítik ezt a stílust. Gyertyákkal, virágokkal is feldobhatjuk, használjunk rose-gold vagy arany evőeszközöket.



Fekete minimalista kedvelőknek

A minimalista stílus híveinek a fekete színű teríték tökéletes választás. Választhatunk világos szalvétákat, hogy frissességet hozzon és kiegészítse a sötét színeket. Modern és letisztult megjelenést kölcsönöznek az asztalnak. Natúr kiegészítőkkel, gyertyákkal is feldobhatjuk a terítéket, így igazán hangulatos lesz a végeredmény.

Zöld színű teríték

A zöld szín frissességet és természetességet hoz az asztalra. Válasszunk zöld színű terítőt vagy szalvétákat, amelyek üdévé varázsolják az asztalt. Középen végig futtathatunk zöld leveleket, de fehér virágokkal is kiemelhetjük ennek a színnek a szépségét. Kombinálhatjuk a terítéket fehér, arany és természetes színű kiegészítőkkel, hogy a zöld szín ragyogjon.



Reggeli tálalás

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, amire valljuk be nagyon kevésszer fektetünk különös figyelmet. Hétvégén engedjük meg magunknak és üljünk le a családdal egy szépen megterített és gazdag asztalhoz és élvezzük a közös nevetéseket és az ételt. A tálalás könnyed és ínyenc lehet. Használjunk könnyű és színes terítéket, amely hangulatos és élvezetes reggelit biztosít. Válasszunk francia stílusú terítőt, és helyezzünk el rá frissen sült croissant-okat, színes gyümölcsöket és poharakat, tele frissen facsart gyümölcslével. Garantáltan egész nap fülig ér majd a szánk egy ilyen napindítótól.

Hogyan kell megteríteni


A tányértól balra a villák, jobbra a kések, és (a kések után) a kanalak találhatók. Mindig a legelőször használt evőeszköz van kívül, így az étkezés során kívülről befelé haladunk a kezünkkel. A poharak mindig jobbra felül találhatóak.



Minimalista összeállítás és beszerzőhelyek


Arra gondoltunk, hogy kicsit körülnézünk a H&M Home-ban és megmutatunk nektek egy példát, hol tudjátok beszerezni ezeket az alap kellékeket az előbb felsorolt színekből egyet kiválasztva. Bármelyik másik nagy lakberendezési üzletben is megtalálhattok a saját stílusotokhoz passzoló terítéket. Használhattok natúr terítőt, amin egy ilyen fekete tányéralátét nagyon jól mutat. Ez a fakanál szett pedig nagyon elegáns hatást kelt az asztalon és könnyedén kiszedhetjük vele a salátát vagy a főételünket. Mi is beszereztünk egyet a Barázda utcai projektünk fotózásához. Fekete evőeszközzökkel igazán stílusos lesz a végeredmény. Natúr Szalvétával pedig harmóniába hozhatjuk a terítővel. Válasszunk hozzá sötét vagy natúr tányért szettet.



miben tud segíteni neked a flamingo interiors?

Inspirációt adunk a megvalósításhoz. Ha szeretnéd eladni a lakásod és szeretnéd, hogy egy kis home staging során felturbózzuk, abban is állunk rendelkezésedre. A megvalósításért vagy további információért keresd bátran kollégáinkat a Flamingo Interiorsnál.

Forrás: Fotók Pinterest , H&M Home