tippek a flamingo interiors lakberendezőitől!

MILYEN KÉPEKET VÁLASSZUNK A FALRA ÉS HOGYAN RENDEZZÜK EL ŐKET?

Az otthonunk dekorációjának alapvető elemei a falakon látható képek. Sokféleképpen elhelyezhetjük, akasztva, galéria falként vagy akár polcok díszítőelemeként.

A Flamingo Interiors csapata szakmai támogatással is segíthet, ha képgaléria kialakítása mellett döntenél.

KÉPEK KIVÁLASZTÁSA, AZ IDEÁLIS ÖSSZKÉP KIALAKÍTÁSA

Design képek

A  képek kiválasztásánál érdemes figyelembe  venni  a bútorok és a lakás textilek színeit, de összehangolhatjuk a fal színével is.

Sokszor az is elegendő, ha a keret harmonizál a környezettel. Ha inkább középpontba szeretnénk helyezni a képet, kontrasztba állíthatjuk a többi színnel, hogy minél feltűnőbb legyen a végeredmény. Kiegészítő dizájnelemekkel tovább fokozhatjuk az összképet.

Személyes képek, családi fotók

Fényképekkel még személyesebbé tehetjük az otthonunkat. Ha elegáns hatást szeretnénk elérni érdemes nagyobb keretbe tenni kisebb méretű fotókat. A színek harmóniája itt is fontos szerepet játszik.

Festmények:

Festmények terén is rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre. Vásárolhatunk műalkotást, vagy akár meg is festhetjük magunknak, hogy még személyesebbé tegyük az otthonunk számára. Az absztrakt festmények nagyon jól mutatnak a falon és sokféle stílusirányzathoz remekül passzol. Érdemes minél nagyobb méretben kitenni, hogy igazán szembetűnő legyen a végeredmény.

KÉPEK ELRENDEZÉSE, RÖGZÍTÉSE

Tervezés:

A képek kiválasztása után a legfontosabb feladatunk a megfelelő keret, hely és az elhelyezés módjának kiválasztása. A keretet a kép és a fal színeihez érdemes igazítanunk. Az elrendezés viszont egy alaposabb tervezést igényel. Nagy segítséget nyújthat, ha a képek rögzítése előtt csinálunk egy próbát csomagolópapírból kivágva a megfelelő méreteket, melyet utána felragasztunk a kiválasztott elrendezés szerint. Így átláthatóvá válik hogyan is fog kinézni a végeredmény.

Elrendezés:

  • Azonos méretű keretek használata, négyzetes, szimmetrikus  megoldásokban vagy kissé eltolva.
  • Különböző méretű darabok esetében válasszunk ki egy fő képet középre vagy akár kissé eltolva, e köré kerüljenek a kisebbek Ideális esetben a meghatározó kép közepe körülbelül szemmagasságban van.

Méretek kiválasztása:

A méretek kiválasztásánál meghatározó, hogy mennyi hely áll rendelkezésünkre, érdemes előtte inspirációkat gyűjteni és a fent említett módon egy próba verziót készíteni a falra.

Rögzítés:

A felrakás plusz egy fő segítséget igényel, mivel közelről nem látni, ha egy kép ferdén áll, sem a többi képhez való kapcsolódását. Ideális esetben tehát valaki messzebbről figyeli az alakuló kompozíciót.

Mielőtt még fúrni kezdenél, egy vízmérték és egy ceruza segítségével pontosan jelöld meg, hogy hova fog kerülni a kép. Húzz egy vonalat középre és jelöld meg a kép sarkait és az oldalait is.

A barkácsáruházakban kapható képakasztó szettek általában mindent tartalmaznak, amire csak szükséged lehet. Ha valamilyen könnyebb képet, például egy fotót  szeretnél kitenni a falra, egy szög is elég lehet, de ha félted a falat, megpróbálkozhatsz öntapadós kampóval is, ami szintén alkalmas a könnyebb képek felakasztására, úgy, hogy még csak kalapálni sem kell hozzá.

miben tud segíteni neked a flamingo interiors?

Az ingatlan felmérését és a megvalósított tér megtervezését követően látványtervvel segítjük az érdeklődőket abban, hogy könnyebben elképzeljék az ötleteket. A tervezési folyamat után, tapasztalt kollégáink segítenek a gyors és tökéletes megvalósításban.


A megvalósításért vagy további információért keresd bátran kollégáinkat a Flamingo Interiorsnál.

Forrás: Fotók Pinterest