Rend a lelke mindennek

A rendezett és jól szervezett konyha segít abban, hogy hatékonyan dolgozhass és élvezhesd a főzést. A következőkben bemutatunk néhány praktikus tippet és ötletet a konyhai rendszerezéshez, amelyek középpontjában a fűszertartók, fiókok rendszerezése, tároló üvegek és egyéb kisebb eszközök állnak. Ezek az apró részletek nemcsak esztétikailag vonzóbbá teszik a konyhát, hanem megkönnyítik a mindennapi tevékenységeket, a praktikus és gyors munkavégzést.


fűszerek rendszerezése 

A fűszerek rendszerezése és tárolása segít abban, hogy minél hatékonyabb és élvezhetőbb legyen a főzés. Használj fűszertartókat vagy fűszeres állványokat, polcokat, amelyek segítenek rendezetten tartani a fűszereket. Címkézd őket, hogy könnyebben azonosíthasd a szükséges fűszert, és rendezd őket ABC sorrendben vagy az használati gyakoriságuk szerint. Nagyon szép esztétikai látványt is nyújt, színesebbé téve a mindennapi tevékenységet a konyhában.
Tároló üvegek

A tároló üvegek segítségével rendezetten és átláthatóan tarthatod a szárazárukat, például tésztát, gabonát, lisztet vagy cukrot. Használj átlátszó üveg tárolókat, hogy könnyen látható legyen, mennyi van még belőlük. Címkézd őket, hogy gyorsan megtaláld a szükséges hozzávalókat.Fiókok rendszerezése

A konyhai fiókokban sok kisebb eszközt és kiegészítőt tárolunk, ezért fontos a rendszerezésük. Használj fiókelosztókat, választólapokat vagy fiókosztályozókat, hogy elkülönítsd és csoportosítsd a különböző tárgyakat. Például különítsd el a evőeszközöket, sütőkesztyűket vagy fakanalakat külön rekeszekbe, hogy könnyen megtaláld őket.

Főzéshez, sütéshez használt eszközök rendszerezése

A mindennapokhoz elengedhetetlen, hogy a főzés, sütés minél hatékonyabban működjön, gyorsan megtaláljuk a serpenyőket, konyharuhákat, tepsiket és minden sütési eszközt. Fiókokba rendszerezve minden elérhetővé válik.Kisebb eszközök rendszerezése

A konyhában rengeteg kisebb eszközt és kiegészítőt használunk, mint például fakanalakat, habverőket, reszelőket és egyéb apróságokat. Használj eszköztartókat vagy fali akasztókat, hogy rendezetten tarthasd őket és könnyen hozzáférhess. Akaszd fel a leggyakrabban használt eszközöket a falra, hogy kézre essenek, vagy használj fiókrendszereket, amelyek külön rekeszekbe osztják el az eszközöket.

Takarító eszközök rendszerezése


A mosogatáshoz és takarításhoz szükséges eszközöket se felejtsük el rendszerezni, hiszen azok is a munkánkat könnyítik meg és egy szép, átlátható otthont teremtenek. Kisebb kihúzható tárolókba rejtve praktikus megoldást nyújtanak, így átlátjuk azt is, hogy miből kell újravásárolni.Zöldségek,gyümölcsök tárolása


A kosarak, dobozok segítenek abban, hogy könnyen megtaláld az ételeket és elkerüld a pazarlást. Használj tároló dobozokat vagy műanyag rekeszeket, hogy csoportosítsd az élelmiszereket és elkülönítsd őket egymástól. Címkézd a dobozokat, hogy könnyebben megtaláld a szükséges hozzávalókat.miben tud segíteni neked a flamingo interiors?

Inspirációt adunk a megvalósításhoz. Ha szeretnéd eladni a lakásod és szeretnéd, hogy egy kis home staging során felturbózzuk, abban is állunk rendelkezésedre. A megvalósításért vagy további információért keresd bátran kollégáinkat a Flamingo Interiorsnál.

Forrás: Fotók Pinterest