Dolgozósarok kialakítása belsőépítész szemmel

Dolgozó TERVEZÉSE

A dolgozósarok kialakításakor a leg­fontosabb szempont, amit a tervezés előtt figyelembe kell vennünk, hogy mérlegeljük milyen gyakran használnánk az asztalunk, milyen prioritást élvez, mekkora térre van szükségünk.
Válasszunk egy csendes és megfelelő méretű helyiséget, amely eszközeinket, az íróasztalt, a széket, iratokat, kiegészítőket be tudja fogadni. Tapasztalt lakberendezőink minden belsőépítészeti megoldásban, tervezésben segítséget nyújtanak.

HELYIGÉNYE

Érdemes megfontolni, hogy nem egy külön dolgozószobát alakítunk ki, hanem csak plusz teret nyerünk erre a célra a már meglévő szobából. Ha maga a nappali alkalmas erre, van például egy kis beugró, vagy egy üres sarok, ahová tervezhetjük otthoni munkahelyünket, remek megoldás lehet. Leválaszthatjuk bútorral, paravánnal, díszlécekkel vagy a kanapé mögé is tehetjük. Kialakíthatunk irodát a lépcső alá, ha házban lakunk, vagy ha magas beltere van a lakásunknak, akár egy galériás irodát is megálmodhatunk.
Gyönyörű boltíves beépítést is választhatunk, mely ma különösen divatos megoldás. Nemcsak elegáns és letisztult, de igazi ékköve lehet az otthonunknak, mely minden figyelmet magára szegez.
El is választhatjuk teljesen, díszlécekkel igazán különleges hatást érhetünk el, melynek köszönhetően egy saját teret nyerhetünk a kreatív energiáink áramlásához és a munkához.

Kialakítása a hálószobában

Ha csak heti tervezésre vagy apróbb munkákra használnánk az otthoni irodánk és nem áll rendelkezésünkre elég hely, arra is mutatunk egy megoldást. A hálószobában is kialakíthatunk erre a célra egy kuckós alkotósarkot, amit akár a reggeli készülődéshez is használhatnak a hölgyek. Nincs szükség óriási megoldásokra itt, de stílusosan kialakíthatjuk a számunkra megfelelő atmoszférát. A fiókos megoldásoknak köszönhetően belepakolhatjuk a naptárunk, mappákat és az íróeszközöket.

Művészi energia

Sokan rendelkeznek alkotói tehetséggel, melynek kibontakozásához szükség van egy kreatív kuckóra, ahol szabadon hódolhatunk a kedvtelésinknek. Keressük meg azt a helyet, amely tökéletesen megfelel az igényeinknek. Vegyük körül magunkat olyan tárgyakkal, ame­lyeket szeretünk, és ihletet adnak, de akár a saját munkáinkkal is dekorálhatjuk. Teremt­sünk benne rendezettséget a megfelelő búto­rok és tárolók kiválasztásával.

Külön szoba kialakítása

A mai rohanó világunkban egyre jobban teret nyert az otthoni munkavégzés, így egyre fontosabbá vált egy csendes zóna a lakóhelyünkön, ahová elvonulhatunk. Sokan éppen ezért, egy külön szobát alakítanak ki erre a célra. Érdemes polcokat betenni a könyveknek, mappáknak és dekorációval dobhatjuk fel a stílusos végeredmény érdekében.

Növények fontossága


A növények hangulatjavító hatása, stresszoldó képessége jól ismert és a megfelelő páratartalom kialakítására alkalmas képességük sem mellékes. Helyezz el egy pár növényt az irodádban, minden értelemben üdítően hat majd a környezetedre és a közérzetre.

Fali panellel dekorálni

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy minél stílusosabb legyen a dolgozósarok, ahol a homeoffice nagy részét töltjük. Néhány szuper elemmel feldobhatjuk külön birodalmat teremtve a munkavégzésnek.
A fali panelek nem véletlenül váltak oly népszerűvé rövid idő alatt: egyedi megjelenést kölcsönöznek az enteriőrnek, egyszerűen felragaszthatók a falra és még szakember sem kell hozzájuk. Nem utolsó sorban ár-érték arányban is verhetetlenek. Használatukkal kissé elválaszthatjuk, hangsúlyosabbá tehetjük az adott részt.
Az otthoni munkavégzéshez irodai eszközökre is szükséged lesz, melyeket tárolóegységekbe elrejthetünk, hogy minél több szabad felület álljon rendelkezésünkre a zavartalan elfoglaltsághoz.

Rendszerezés

Az irodánk kialakításához elengedhetetlen rendszerezni a dolgainkat, eszközeinket. Az íróasztal rendszerezés alapszabálya: csak az maradjon szem előtt és kéznél, amit minden egyes nap használsz! Minden más mehet a fiókba, szekrénybe.

tárolóegységek használata

A kisebb apróságainkat, melyeket gyakran használunk átláthatóbbá, elérhetőbbé tehetjük, ha kisebb egységekbe rendezzük. Gyorsabbá, gördülékenyebbé válik a munkavégzés, hiszen mindennek meglesz a helye és nem kell keresgélni. A szemnek is sokkal nyugtatóbb érzést biztosít és kisebb bosszankodásoktól kímélhet meg minket. A füzeteket, naptárat, jegyzettömböket, gyakran használt mappákat egy drót kosárba stílusosan helyezzük bele, így könnyen kézre esik.

miben tud segíteni neked a flamingo interiors?

Hozzád melyik stílus áll közelebb?

Ha felújítás előtt állsz és szakszerű csapatra bíznád otthonod belsőépítészeti terveit, kivitelezését, akkor kérj tőlünk személyre szabott árajánlatot. A tervezési folyamat után, az egyik legtapasztaltabb budapesti belsőépítész iroda tagjai segítenek a gyors és tökéletes megvalósításban.
A megvalósításért vagy további információért keresd bátran kollégáinkat a Flamingo Interiorsnál.

Forrás: Fotók Pinterest