Ősi technika a modern fűrdőszobákban!

A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség az otthonunkban. Nem csoda, hogy egyre különlegesebb technikával találkozhatunk 2022 lakberendezési trendjei között. Megtervezése és kivitelezése gondos odafigyelést követel. Általában mi belsőépítészek a stílusra, a praktikumra és az ötletes térszervezésre törekszünk. Sokan azonban nem gondolnak arra, hogy a megtervezett tér, a használat során milyen negatívumokat rejthet. Biztos te is tapasztaltad már, hogy a fürdőszobai burkolat vízzáró részeinél és a fugánál, egy idő után penészedés jelenik meg. Nagyon bosszantó! A több órás takarítás és a különböző vegyszerek használata után sem lesz olyan, mint újkorában. Ezt az idegesítő körülményt elkerülheted, ha Te is a Tadelakt vakolatot választod fürdőszobádba csempe helyett.

IGEN, a burkolást felejtsd el, így annak díját is megspórolhatod.

Mi is az a Tadelakt?

A Tadelakt egy Marokkóból származó mész alapú vakolat, amely tartós, vízálló felületet képez, és stílusos megjelenést kölcsönöz. Dekoratív és jellegzetes selymes tapintású. Bármilyen színre színezhető, tehát a vakolat felhordását követően festést nem igényel. Fürdőszobai falburkolatként és a fali csempék alternatívájaként használható. Egy szilárd, vízálló felületet kapunk, ahol nincs fugázás. Ez az anyag teljesen ellenáll a penészesedésnek, ami hatalmas pozitívumként szól a termékek mellett. Nem kérdés, hogy így vált a Tadelakt népszerűvé 2022 legmodernebb otthonaiban.

Hogyan alkalmazható a Tadelakt?

A Tadelaktot több rétegben kell felhordani és polírozást követően véglegesíteni. A polírozáshoz egy speciális polírozókő szükséges, ami nagyon fontos részlet, hiszen a tadelakt felhordásának ez a szakasza teszi a kapott felületet vízállóvá. A kémiai reakció során vízálló membrán keletkezik, amely az olíva szappan felhordását követően alakul ki.

Mennyire strapabíró?

Vízálló, kemény és tartós, de selymes tapintású. A szerelvényezést érdemes a vakolat felhordása előtt előfúrni, hogy elkerüljük a hajszálrepedések kialakulását, hiszen a rezgés hatására – ugyanúgy, mint a burkolat – ez is megrepedhet. Természetesen utólag is fúrható, de óvatosságot és precizitását igényel.

Megrepedhet-e a Tadelakt?

Két rétegben történő felhordása csökkenti a repedések kialakulásának esélyét. Az apró repedések az olíva szappan felhordása során kisimulnak. Ha azonban mikrofelületi repedések keletkeznek a tadelaktban, az nem befolyásolja a vakolat vízállóságát, cserébe textúrát és patinát ad a falaknak.

Megvalósítása igényel-e szakembert?

A helyes technika betartásával, egy kis kreativitással, türelemmel és a megfelelő eszközzel te magad is nekiállhatsz a folyamatnak. Ha másra bíznád a feladatot, akkor a Flamingo Interiors szakemberei könnyen és szakszerűen megvalósítják számodra a kívánt elképzelést.
A megvalósításért vagy további információért keresd bátran kollégáinkat a Flamingo Interiorsnél.

Milyen felületeken használható a Tadelakt?

Leggyakrabban falakhoz és mennyezetekhez, de lakberendezők használják más belső terek felületein is. Többek között: belső falak, konyhafalak, kandalló körüli falfelületek, polcok, mosdók, fürdők, medencék, gyógyfürdők, zuhanykabinok, vizes helyiségek és gőzkabinok. Egyedi fürdőkád és mosdótál is készíthető belőle. Jól kombinálható csempével is, az extrém hatás érdekében.
A Tadelakt használható bárhol, kivéve olyan padló felületeken, ahol valószínűsíthető, hogy cipőben járunk majd.

Milyen költségre számíthatsz?

A költsége kb. ugyanolyan mértékű, mint egy burkolás, viszont egyedibb és exkluzívabb hatást érhetsz el. A későbbiekben pedig, több kellemetlenségtől kímélheted meg magad. Pl.: Újrafugázás, ha a fuga elszíneződött.
Ha érdekel, és pontos árajánlatot szeretnél, vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk: KAPCSOLAT

Miben tud segítni neked a Flamingo Interiors?

Az ingatlan felmérését és a megvalósított tér megtervezését követően látványtervvel segítjük az érdeklődőket abban, hogy könnyebben elképzeljék az ötleteket. A tervezési folyamat után, tapasztalt kollégáink segítenek a gyors és tökéletes megvalósításban. Cégünk forgalmazza a tadelakt termékeit, így az anyagrendelésben is szívesen segítünk.

Hogyan kell karbantartani a felületet?

A Tadelakt kevés karbantartást igényel, mivel a felület ellenáll a szennyeződéseknek és a penésznek. Naponta egyszer érdemes hagyni kiszáradni és havonta egyszer szappanos szivaccsal áttörölni. Mivel ez egy természetes vakolat el kell kerülni a fürdőszobai savas tisztítószerek használatát! Minden olyan fehérítőt vagy durva oldószert, amely tönkreteheti a vízálló membránt. Amennyiben olyan helyre tervezzük a tadelaktot, ahol zsíros anyaggal találkozna a felület (pl: konyhafal), az elszíneződés elkerülése érdekében a felhordáskor kemény olajjal le kell kezelni. A hosszabb távú ápolás és a legjobb megjelenés megőrzése érdekében az olíva szappanos oldattal történő rendszeres újrakezelés biztosítja majd, hogy a tadelakt évekig kiváló állapotban maradjon.

2022. október 26.